Blogi > 10 hyötyä älypuhelimesta – Ovatko nämä sinulle tuttuja ja käytätkö hyödyksi kaikkia?

10 hyötyä älypuhelimesta – Ovatko nämä sinulle tuttuja ja käytätkö hyödyksi kaikkia?

Matkapuhelin, älypuhelin, puhelin, kännykkä, känny ja kapula. Lempilaitteellamme on monta nimeä!

On vaikea uskoa, että noin kaksi vuosikymmentä sitten matkapuhelimilla pystyi vain soittamaan puheluita ja lähettämään tekstiviestejä. Eikä tietenkään sovi unohtaa matopeliä ja soittoäänien sävellystä!

Matkapuhelimet ja erityisesti älypuhelimet ovat muuttaneet ihmisten tapoja seurustella, kommunikoida ja järjestää päivänsä. Nykyään useimmat ihmiset pitävät matkapuhelinta korvaamattomana päivittäisessä elämässään niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Myös hätätilanteissa matkapuhelimesta on korvaamaton apu, koska sillä voidaan soittaa apua välittömästi.

10 hyötyä älypuhelimesta

1. Kommunikointi
2. Kuvat ja videot
3. Viihde
4. Muistiinpanot ja muistutukset
5. Videot reaaliajassa
6. Kalenteri ja organisointi
7. Puhelinluettelo ja kontaktit
8. Oppiminen ja tiedonhaku
9. Navigointi
10. Taskulamppu

Käsitellään tarkemmin kutakin edellä lueteltua etua:

1. Kommunikointi

Matkapuhelinten avulla ihmiset voivat olla välittömästi yhteydessä ystäviin, perheeseen, työtovereihin ja itse asiassa suurimpaan osaan maailman väestöstä. Toisin kuin aiemmat viestintävälineet, matkapuhelimet voivat olla käytettävissä koko aika kunhan on verkkoa ja huolehtii, että akkua riittää!

2. Kuvat ja videot

Älypuhelimet ovat korvanneet monia asioita, joita ihmiset käyttivät ennen, kuten kamerat. Useimmat ihmiset eivät enää edes omista kameraa, koska heidän puhelimissaan on kaikki heidän tarvitsemansa ominaisuudet kuvien ja videoiden taltiointiin ja nykyisin myös editointiin. Media voidaan lähettää helposti eteenpäin viestillä, sähköpostilla tai jakaa sen muutamalla napsautuksella someen koko maailman katsottavaksi.

3. Viihde

Niin kauan kuin sinulla on älypuhelin, sinulla ei ole koskaan tylsää! Voit ladata ja pelata niillä pelejä, lukea artikkeleita verkossa, somettaa, katsella videoita ja kuunnella podcasteja tai musiikkia. Huomioithan toki, että kännykkä ja some eivät korvaa ihmisten välisiä sosiaalisia suhteita.

4. Muistiinpanot ja muistutukset

Älypuhelimet ovat hyvä tapa kirjata muistiinpanoja ja muistutuksia, kuten ostoslistoja, tunnuksia tai vaikkapa käyttöohjeita mitä tahansa varten. Muistiinpanojen ei myöskään aina tarvitse olla tekstin muodossa, vaan voit tallentaa tärkeitä tietoja myöhempää käyttöä varten myös valokuvin, äänin tai videoin. Ja tietysti välillä joudumme myös muistuttamaan muita joko soittaen tai viestittäen.

5. Videot reaaliajassa

Monet ihmiset haluavat nähdä keskustelukumppaninsa ja kuulla heidän äänensä. Videopuhelut ovatkin koko ajan suositumpia ja suositumpia. Reaaliaikainen video mahdollistaa myös tapahtumien suoratoiston internetin kautta sekä puhelimiin että muihin laitteisiin ja tietysti monien tuntemat Instagram- ja TikTok-livet.

6. Kalenteri ja organisointi

Älypuhelimet ovat erinomainen apu kiireisen elämän hallintaan. Puhelimesi ilmoittaa, kun sinulla on lääkäriaika, läheisesi syntymäpäivä sekä auttaa sinua järjestämään päivittäiset työtehtäväsi ja henkilökohtaisen aikataulusi juuri niin tarkasti kuin itse haluat.

7. Puhelinluettelo ja kontaktit

Puhelimeen on helppo tallentaa perheen, ystävien ja työtovereiden yhteystiedot. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kadotat tai unohdat kenenkään puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Voit pitää osoitekirjasi synkronoituna verkossa, joten jos kadotat puhelimesi, se on edelleen käytettävissä muissa laitteissa.

8. Oppiminen ja tiedonhaku

Älypuhelimesi on kuin maailman suurin kirjasto tai tietosanakirja kädessäsi. Voit etsiä lähes mitä tahansa missä tahansa tilanteessa! Oletko kaupassa etkä tiedä, mitä osaa autosi tarvitsee? Haluatko kääntää lauseen vieraalle kielelle? Haluatko löytää reseptin illalliselle? Puhelimesi yleensä auttaa sinua löytämään vastauksen.

9. Navigointi, kartat ja matkustus

Navigointijärjestelmien ansiosta liikkuminen on helpompaa kuin koskaan. Kun ajat autolla, pyöräilet tai kävelet, saat ajantasaiset tiedot sijainnistasi ja lähistöllä olevista kohteista, kuten ravintoloista, huoltoasemista ja hotelleista. Kun matkustat lentokoneella tai junalla, voit tutkia aikatauluja sekä ostaa ja käyttää lippuja matkapuhelimella.

10. Taskulamppu

Yksi matkapuhelimen käytännöllisimmistä toiminnoista on sen taskulampputoiminto! Kun kadotat pimeässä jotain, kuten avaimet tai lompakon, tai jos et näe avata ovea tai lukea jotain tärkeää, puhelimen valo auttaa sinua. Niin hölmöltä kuin se alkuun vaikuttikaan, että puhelimessa on taskulamppu niin nykyisin puhelimia tuodaan huoltoon vain sen takia, ettei lamppu toimi!

Liity itapsan Kaveripiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Kaveripiiristä milloin tahansa.  Aihesanat:
  Blogin kategoriat
  Blogin pääsivulle
  Myy puhelimesi
  Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
  Myy puhelin
  Liity tapsan kaveripiiriin
  Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.   Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
   Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Katso iTapsan tarina