Apple Intelligence julkistettiin – Lue alle 2 minuutissa mitä Applen tulevista tekoälytoiminnoista kannattaa tietää!

Apple julkisti tällä viikolla Apple Intelligence -tekoälyn, joka tulee aluksi saataville iPhone 15 Pro ja Pro Max malleihin sekä M1 sirulla varustettuihin uusimpiin iPad, Macbook ja iMac-malleihin.
Apple Intelligence parantaa laajalti puhelimen appeja, Siri-avustajaa ja tuo käyttäjilleen monia toimintoja, jotka muistuttavat läheisesti käyttökokemukseltaan OpenAI:n Chat-GPT:tä.
Tekstin ja kuvien käsittely paranee ja hakutoiminnot terävöityvät
Apple Intelligence tuo Notes-muistiinpano-ohjelma käyttöön Rewrite-toiminnon, joka auttaa luomaan paranneltuja versioita käyttäjän kirjoittamasta tekstistä. Proofread on taas kehittyneempi versio tekstintarkastus toiminnosta, joka lukee sisällöt ehdottaen korjauksia kielioppiin ja lauserakenteeseen. Summarize-toiminnolla käyttäjä voi luoda kirjoittamastaan tekstistä lyhennelmiä.
Image Playground luo tekoälyllä kuvia käyttäjän kirjoittamien ohjeiden pohjalta ja sille voi syöttää kuvia ihmisistä käsittelyä varten. Toiminto on leikkimielinen ja se ei pyri luomaan kuvista realistisen näköisiä. Mikäli mietit miltä piirroshahmo itsestäsi avaruudessa ratsastamassa yksisarvisella näyttäisi, sen voi jatkossa luoda käden käänteessä.
Tekoäly parantaa myös Photos-appia, tuoden kuvahakuun toiminnon, jolla tekoäly osaa etsiä haluamaasi kuvaa sen sisällöstä antamasi kuvauksen perusteella puhelimesi muistista ja iCloudista. Kuvankäsittelyyn tulee Clean Up-toiminto, jolla kuvistaan voi poistaa ei-haluttuja objekteja.
Messages appiin lisättävä Genmoji on emojien tekemiseen tarkoitettu toiminto. Mikäli iät ajat käytössä olevat vanhat emojit kyllästyttävät, voit luoda jatkossa omat ja ottaa ne helposti käyttöön.
Siristä tulee älykkäämi ja notifkaatioiden hallinta helpottuu
Siri ottaa tekoälyn myötä on koko 15 vuotisen historiansa suurimman kehitysloikan, kun se alkaa hyödyntämään jatkossa Chat-GPT:n tekoälytoimintoja ja tämän myötä Sirin käskyjen määrä kasvaa. Siri oppii paremmin ymmärtämään aiempien Siri-pyyntöjen taustasta mitä käyttäjä tarkoittaa. Näin Siristä kehittyy aidommin käyttäjänsä kanssa keskusteleva assistentti.
Tekoäly auttaa myös puhelimen notifikaatioiden hallinnassa, sillä sen avustuksella voi määrittää minkätyyppiset notifkaatiot ovat käyttäjälle tärkeimpiä. Tekoäly voi myös oppia tunnistamaan milloin sisällön perusteella jokin notifkaatio on tärkeää antaa käyttäjälle, vaikka ilmoitukset olisi muuten hiljennetty, esim. kiireisissä tai hätätapauksissa.
Tekoälystä vetonaula iPhone 16-mallistolle?
Kaikkiaan Apple Intelligence on lupaavalta vaikuttava loikka nykyaikaisempaan iOS:n käyttökokemukseen, jolla Apple pyrkii lisäämään huippuluuriensa houkuttelevuutta. Vielä ei tiedetä mihin iPhone 16 malleihin tekoälytoiminnot ovat saapumassa, mutta sen voisi olettaa olevan tärkeä vetonaula uusille Applen puhelimille, sillä muuten seuraavan mallisukupolven päivityksien povataan olevan maltillisia.