Blogi > Ensimmäinen puhelin lapselle ei ole ikuinen

Ensimmäinen puhelin lapselle ei ole ikuinen

Ensimmäisen puhelimen hankita voi olla ajankohtaista monessa perheessä syksyn ja koulujen alun kynnyksellä.

Ensimmäisen puhelimen hankita voi olla ajankohtaista monessa perheessä syksyn ja koulujen alun kynnyksellä. Monesti koulunsa aloittavat ekaluokkalaiset saavat uuden repun ja hienojen uusien koulutarvikkeiden lisäksi ensimmäisen puhelimensa.

Puhelin luokin turvaa niin vanhemmille kuin lapselle, kun yhteydenotto molemmin puolin on helppoa. Lisäksi älypuhelimet lisäävät lapsen turvallisuutta esimerkiksi näyttämällä lapsen sijainnin vanhemmille.

Pienet lapset eivät kuitenkaan osaa aina käsitellä puhelintaan samanlaisella hartaudella kuin teini-ikäiset, jolloin riskinä on puhelimen vaurioituminen. Ja tällöin vanhempaa voi alkaa sapettaa, jos uusi ja kallis puhelin on enää muisto entisestä.

Käytetty puhelin on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi puhelimeksi lapselle

Koska lapsille monesti sattuu ja tapahtuu, ei lapsen ensimmäiseen puhelimeen kannata sijoittaa välttämättä kovin suurta summaa rahaa. Tällöin hyvä idea on tutustua myytäviin käytettyihin puhelimiin.

Jos käytettynä hankittu puhelin hajoaa liian kovassa menossa, sen menetys ei kirpaise niin paljoa kuin uutena hankitun puhelimen rikkoutuminen.

Liian iso kännykkä ei sovi pieneen käteen

Lähdettäessä liikkeelle kännykän valintaan liittyvistä perusasioista, niin koko on yksi tärkeä tekijä. Nykyisin jotkut älypuhelimet ovat jo niin suuria, että pienikätisillä aikuisillakin on hankaluuksia käyttää niitä yhdellä kädellä.

Ensimmäisenä kannattaa siis karsia kaikki liian isot puhelimet vaihtoehdoista. Ne eivät luultavasti kestä kovinkaan kauaa käytössä, kun ne lipeävät pienestä kädestä toistuvasti maahan tai lattialle.

Lapset eivät tarvitse monimutkaista puhelinta

Monet kännyköistä innostuvat aikuiset arvostavat jatkuvasti uusia puhelimesta löytyviä toimintoja. Lapselle tämä ei kuitenkaan ole tarpeellista, etenkin mitä nuoremmasta käyttäjästä on kyse.

Ensimmäisen puhelimen kohdalla lapsi arvostaa jo pelkkää puhelinta, ja hänelle riittävät hyvin perustoiminnot yhteydenpitoon sekä ajanviettoon ja hassutteluun kavereiden kanssa.

Perusohjenuorana voi pitää, että näyttö on selkeä, järjestelmä looginen ja helppokäyttöinen sekä puhelimesta löytyy tarpeeksi turvatoimintoja vanhemmille, jotta he pystyvät rajoittamaan näkyviä sisältöjä.

Lapsille monesti riittää myös melko simppeli kamera, jolla saa otettua kivoja kuvia kavereista ja esimerkiksi ympäristöstä koulutyötä varten.

Puhelimen täytyy kestää kovassakin käytössä

Lapsi tuskin aina muistaa kohdella puhelintaan kuin kukkaa kämmenellä. Monesti puhelin päätyykin repun pohjalle kirjojen väliin tai putoaa pihapeleissä taskusta. Tällöin puhelimen valinnassa kannattaa suosia kestäviä malleja, jotka eivät simahda heti, kun puhelin putoaa maahan tai lattialle.

Vedenkestävyys on myös hyvä ominaisuus lapsen ensipuhelimessa.

Oikeilla sovelluksilla lisää turvaa ja rajoja sopivassa suhteessa

Jotkut saattavat epäillä älypuhelimen hankintaa nuorelle koululaiselle lieveilmiöiden pelossa. Älypuhelimiin on kuitenkin saatavissa monia sovelluksia, jotka tuovat turvaa lapsen arkeen.

Puhelimien omilla viestiapeilla, videopuheluilla ja Whatsapilla on helppo pitää yhteyttä aina joko tekstaamalla tai soittamalla. Lisäksi monissa puhelimissa vanhemmat voivat nähdä lapsensa sijaintitiedot, kun lapsen puhelin yhdistetään vanhemman puhelimeen. Esimerkiksi iPhonesta löytyy kätevä Perhejako-toiminto.

Muita hyödyllisiä sovelluksia on esimerkiksi 112-sovellus, jonka käyttöä kannattaa harjoitella lapsen kanssa yhdessä.

Muista myös sisällön rajoitukset

Älypuhelimella lapsen voi olla helppo eksyä ei-toivotun sisällön pariin tai häneen voi olla yhteydessä ei-toivottu henkilö. Tätä vastaan monissa puhelimissa on toimintoja, joilla vanhemmat voivat rajat lapsensa puhelimen käyttöä ja mahdollista altistusta erilaisiin sisältöihin.

Erilaisilla sovelluksilla tai puhelimen omista asetuksista saa myös rajoitettua lasten ruutuaikaa. Asetuksissa pystyy lisäksi estämään ostot sovelluksista, jottei lapsi pääse latailemaan mitään maksullista sisältöä ilman vanhemman lupaa.

Löydä lapsesi ensipuhelin iTapsan huolletuista iPhoneista

Tutustu iTapsan käytettyjen iPhone-mallien valikoimaan ja löydä lapsesi ensimmäinen puhelin! iTapsan käytetyt ja huolletut iPhonet toimivat kuten uutena hankitut mutta ovat huomattavasti uusia puhelimia edullisempia. Samalla saat hankittua puhelimeen sopivat suojakuoret ja panssarikalvon näyttöä suojaamaan.

Osta lapselle ensimmäinen puhelin täältä

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Uudistetut puhelimet
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina