Blogi > iPhonet kymmenen vuoden ajalta – Mitkä ovat suosituimpia ja mitkä toimivat edelleen?

iPhonet kymmenen vuoden ajalta – Mitkä ovat suosituimpia ja mitkä toimivat edelleen?

Täytimme 10 vuotta – pienet sille! Sen kunniaksi laitoimme iPhonet kymmenen vuoden aikajanalle. Tiedätkö, minä vuonna ”Hey Siri” -toiminto esiteltiin ensimmäistä kertaa iPhonessa? Tai tiesitkö, että iPhone 11 on kaikkein aikojen myydyin malli vielä tällä hetkellä? 

iTapsa aloitti tiensä puhelimien korjauksella, mutta pian mukaan tuli myös uudistettujen iPhone-mallien myynti. Nykyään valikoimastamme löytyy laajasti erilaisia iPhoneja uudistettuna monenlaiselle käyttäjälle. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva yksilö.

iPhone-puhelimien tie on alkanut jo vuonna 2007, kun Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen. Tästä on tänä vuonna kulunut 15 vuotta!

iTapsan olemassaolon aikana tarjolla on ollut monta erilaista iPhone-puhelinta. Kun iTapsa vuonna 2012 aloitti toimintansa, oli iPhone jo saavuttanut suosiota käyttäjissä, ja kyseisiä luureja löytyi monien taskuista. Päästiin niitä silloin korjailemaankin!

Vuoden 2012 malli oli iPhone 5

Syyskuussa vuonna 2012 esiteltiin uusi tuliterä iPhone 5 -malli. Tämä oli Applen viides puhelinmalli, joka sai nähdä päivänvalon.
Tämä malli oli tuttuun tapaan edeltäjäänsä suuremmalla näytöllä varustettu ja se oli nopeampi sekä kevyempi. iPhone 5 oli ensimmäinen iPhone-malli, joka tuki LTE-tekniikkaa.

Pian tämän jälkeen ilmestyi iPhone 5C, joka oli edullisempi versio edeltäjästään, sekä vuonna 2013 iPhone 5s.
iPhone 5s -mallissa oli ensimmäinen iPhonen sormenjälkitunnistin. Tämä ei kuitenkaan vielä vakuuttanut käyttäjiä, sillä saksalainen hakkeriryhmä onnistui murtamaan sormenjälkitunnistuksen vuorokauden sisällä siitä, kun laite tuli myyntiin.

Monia vanhempia malleja, kuten iPhone 5 ei juuri enää löydy myynnistä, mutta myös vanhempien mallien kierrätys on tärkeää! Lue blogistamme miksi!

Vuosi 2014 toi markkinoille ensimmäisen Plus-mallin

Kun iPhone 6 julkaistiin, sen kanssa samaan aikaan saapui markkinoille myös iPhone 6 Plus. iPhone 6 Plus -puhelimessa on 5,5 tuuman kapasitiivinen Retina HD -kosketusnäyttö, joka oli Applen ensimmäinen Full HD -näyttö iPhone-malleissa.

Uusista iPhone-malleista löytyi ”Hey Siri”-toiminto, jonka avulla saa Sirin auki pelkällä puheella. Tämä toiminto oli ennen tarvinnut iPhonen, joka oli latauksessa.

iPhone 6 -malli sai jatkoa seuraavana vuonna iPhone 6s ja 6s Plus -malleilla. Näissä Applen malleissa oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus kuvata 4K videota.

Ensimmäinen SE ja kestävämpi kotinäppäin

Vuonna 2016 julkaistiin ensimmäinen iPhone SE, joka oli edeltäjiään pienempi sekä edullisempi. Puhelin muistutti pitkälti iPhone 5 -mallia, mutta siinä oli iPhone 6s:n kanssa samanlainen prosessori.

Myöhemmin samana vuonna julkaistiin iPhone 7, jossa oli paranneltu huomattavasti kameran ominaisuuksia. iPhone 7 -mallissa perinteinen kotinäppäin oli korvattu kapasitiivisella kotinäppäimellä, joka oli aiempaa kestävämpi. 7-mallista julkaistiin lisäksi suurempi Plus-malli.

Langattomasti ladattava iPhone 8 ja 10-vuotismalli iPhone X

Vuonna 2017 julkaistiin iPhone 8, joka oli ensimmäinen langattomasti ladattava iPhone. iPhone 8 -malli on edelleen hyvin käytetty malli ja siihen saa ladattua myös uuden iOS 15 -käyttöjärjestelmän. Tämä iPhone on erittäin hyvä esimerkiksi ensimmäiseksi älypuhelimeksi edullisen hintansa ansiosta.

Ensimmäisestä iPhonen julkaisusta tuli vuonna 2017 kuluneeksi 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Apple julkisti iPhone X -mallin. 9-malli päätettiin jättää välistä 10-vuotisen taipaleen takia ja juhlistaa uutta mallia nimellä X.

iPhone X oli ensimmäinen Face ID:n omaava malli, josta perinteinen sormenjälkitunnistimella toiminut kotinäppäin oli jätetty kokonaan pois. Face ID luo kasvoista kolmiulotteisen syvyyskartan ja tallentaa niistä myös infrapunakuvan. Tämän ansiosta Face ID tunnistaa kasvosi samaan tapaan kuin jo 5s -mallissa tutuksi tullut sormenjälkitunnistin.

Applen edullisimmat mallit markkinoille

iPhone XS ja XR julkaistiin molemmat vuonna 2018. iPhone XR oli edullisin uusi iPhone -malli saapuessaan markkinoille. iPhone XS oli paranneltu versio X-mallista.

iPhone XR ansaitsi nopeasti parhaiten myydyimmän iPhonen tittelin ja vuonna 2020 kyseinen malli oli maailman kahdeksanneksi myydyin älypuhelin.

Ensimmäinen kolmen mallin julkaisu

Vuonna 2019 Apple julkaisi iPhone 11 -mallin. Tälle samaiselle mallille julkaistiin myös ensimmäistä kertaa Pro ja Pro Max -mallit. Pro-malleissa oli ensimmäiset kolmiobjektiiviset kamerat. Tämä teki iPhone 11 Pro -malleista Applen parhaimmat kamerat omaavat älypuhelimet.

Niissä oli ensimmäiset laajakulmaobjektiivit sekä uusi Night Mode -toiminto, jolla voi ottaa kirkkaampia kuvia pimeässä ilman salamavaloa. Puhelimessa on myös uudistettu kamerasovellus, joka lisää uusia ominaisuuksia, kuten valintapyörä eri polttovälien portaattomaan valitsemiseen.

Uutena ominaisuutena iPhone 11 -malleissa oli mahdollisuus hidastettuun Slow motion -videoon myös etukameralla kuvattuna.

Paluu paranneltuun SE malliin sekä uusi iPhone 12

Jo vuonna 2016 julkaistu SE-malli oli erityisen suosittu iPhone-malli. Vuonna 2020 Apple toi markkinoille uuden parannellun version tästä mallista, iPhone SE 2020:n. Tämän ollessa parempi versio alkuperäisestä SE-mallista, oli siinä myös paljon ominaisuuksia iPhone 8 -mallista.

Isojen näyttöjen suosion kasvaessa myös uusien mallien koot kasvoivat, mutta iPhone SE 2020 oli myös kooltaan pienempi kuin edeltäjänsä iPhone 11 -mallit. Tämä oli iloinen yllätys monille kompaktimpien älypuhelimien ystäville.

Lokakuussa 2020 julkaistiin myös Applen ensimmäinen 5G-verkkoa tukeva älypuhelin iPhone 12. Tästä mallista tuli edeltäjänsä iPhone 11 mukaisesti kolme eri mallia, iPhone 12, iPhone 12 Pro sekä Pro Max sekä näiden lisäksi iPhone 12 Mini.

iPhone 12 on kipuamassa kaikkien aikojen eniten myyneen iPhonen asemaan. Tällä hetkellä paikkaa pitää vielä vuonna 2019 julkaistu iPhone 11, mutta se tulee varmasti menettämään asemansa vuoden 2022 aikana.

Uusin iPhone 13 on entistä parempi älypuhelin

Viime vuonna julkaistu iPhone 13 muistuttaa monella tapaa edeltäjäänsä iPhone 12 -mallia, mutta siinä on huomattavasti enemmän tallennustilaa sekä se on teholtaan parempi A15 Bionic -suorittimen ansiosta. Lisäksi kameraa on paranneltu sekä näytönkirkkaus on entistä kirkkaampi.

Älypuhelimien kameroiden parantuessa kuvien ja videoiden tiedostokoot kasvavat huimasti. Tähän ongelmaan uusimmat iPhone 13 -mallit ovat jo tuoneet ratkaisun. Tulevaisuudessa voidaan odottaa tallennustilan kasvavan entisestään.

Tänä vuonna julkaistiin myös uusi versio suositusta iPhone SE -mallista joka tunnetaan nimellä iPhone SE22 tai iPhone SE 3. Kyseessä on kolmas generaatio kyseisestä mallista. Tämä malli on saman kokoinen kuin edeltäjänsä, mutta se jakaa samanlaisia ​​sisäisiä laitteistokomponentteja iPhone 13 -sarjasta.

Uudesta iPhone 14 -sarjasta huhutaan jo, ja sen ennustetaan tulevan julkaisuun syksyllä 2022. Nähtäväksi jää, millaisia parannuksia uusi sarja tuo mukanaan.

Jos kuitenkin harkitset uudet puhelimen ostamista, suosittelemme ensin kurkkaamaan valikoimamme käytetyt iPhone-mallit.

Lompakko sekä luonto kiittää!

Liity itapsan Kaveripiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Kaveripiiristä milloin tahansa.  Aihesanat:
  Blogin kategoriat
  Blogin pääsivulle
  Myy puhelimesi
  Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
  Myy puhelin
  Liity tapsan kaveripiiriin
  Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.   Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
   Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Katso iTapsan tarina