Blogi > Miksi iPhone ei käynnisty? Selvitä sammuneen puhelimen viat näillä vinkeillä

Miksi iPhone ei käynnisty? Selvitä sammuneen puhelimen viat näillä vinkeillä

Joskus saattaa käydä niin, että iPhonesi jumittuu, eikä siihen tunnu auttavan mikään muu kuin puhelimen sammuttaminen. Aina puhelin ei kuitenkaan sammuttamisen jälkeen suostu käynnistymään. Puhelimesi saattaa myös sammua itse, eikä sitä meinaa saada takaisin päälle.

Hajonnut akku tai latausportti

Kun puhelin ei suostu käynnistymään, syitä voi olla monia.

Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa onko puhelimesi akku niin lopussa, ettei puhelimesi pysty enää käynnistymään. Kun yrität käynnistää puhelinta, jossa akku on loppunut, ilmestyy näyttöön yleensä merkki loppuneesta akusta. Joskus voi kuitenkin olla, ettei puhelin pysty näyttämään edes tätä merkkiä, vaan näyttö pysyy pimeänä.

Laita puhelimesi kiinni laturiin ja anna sen ladata rauhassa vähintään 15 minuutin ajan. Kun puhelimesi on ladannut tarpeeksi käynnistyäkseen, se käynnistyy.

Jos puhelin ei latauksesta huolimatta käynnisty, kannattaa tarkistaa laturin sekä latausportin kunto. Lue lisää aiemmasta blogistamme, miksi puhelin ei lataa.

Mikäli puhelin ei latauksesta huolimatta suostu käynnistymään ja latureiden kunto on tarkistettu on vika todennäköisesti jossain muualla kuin akussa tai latausportissa.

Ongelmana ohjelmistovirhe

Joskus puhelimessa saattaa olla ohjelmistovirhe, joka estää puhelimen käynnistymisen. Tällöin puhelin on todellisuudessa päällä, mutta lepotilassa, josta se ei suostu poistumaan.
Tähän auttaa yleensä puhelimen uudelleen käynnistäminen. Aina perinteinen sammuttaminen ei kuitenkaan onnistu ja joudut pakottamaan uudelleen käynnistämisen.

Eri iPhone malleissa on erilaisia tapoja uudelleen käynnistämiseen. Selvitä siis oman iPhone mallisi uudelleen käynnistystapa ja kokeile.

Jos mikään näistä keinoista ei kuitenkaan auta, on todennäköisesti kyseessä laitteisto-ongelma. Laitteisto-ongelmia voivat olla esimerkiksi vesivahinko, puhelimen putoamisesta johtuva rikkoutuminen esimerkiksi näytössä tai sisäisissä komponenteissa.

Tällöin vikaa voi olla vaikea korjata, mutta ei mahdotonta. Me tutkimme puhelimesi ja selvitämme onnistuuko korjaus. Jos kuitenkin päädyt hankkimaan uuden puhelimen, suosittelemme valitsemaan uudistetun puhelimen täysin uuden sijaan. Valikoimastamme löytyy useita uudistettuja iPhone malleja aina uudenveroisesta lähtien.

Tiedot turvaan

Ongelmien sattuessa on luonnollisesti tärkeää että ainakin laitteella olevat tiedot saisi talteen. Tietojen turvaan siirtoa voi kokeilla myös itse.

Tämä saattaa onnistua kokeilemalla saako sillä yhteyden iTunesiin. iTunes on Applen julkaisema maksuton musiikkisoitinohjelma.

Käynnistä ohjelma tietokoneellasi ja kytke puhelimesi kiinni koneeseen USB-piuhan avulla. Kun iTunes on käynnissä, näet yhdistääkö puhelimesi itsensä iTunesiin. Mikäli yhdistäminen onnistuu, näet puhelin ikonin vasemmassa yläreunassa. Tällöin voit klikata ikonia ja avata puhelimesi yhteenvedon.

Nyt sinulla on mahdollisuus varmuuskopioida puhelimesi tiedot, jotta voit siirtää ne uuteen puhelimeen.

Mikäli sinulla ei kuitenkaan ole iTunesia tai varmuuskopiointi ei onnistu, me autamme sinua. Tietojen palautus rikkoutuneesta laitteesta onnistuu yhteistyökumppanimme Ahlberg datan toimesta, joka tekee erilaisten laitteiden tiedostojen palautuksia.

Käytä puhelimesi huollossa

Kun olet kokeillut kaikki keinot eikä puhelin käynnisty vieläkään, on aika tuoda puhelimesi huoltoon.
Oli kyseessä sitten huono akku, rikkoutunut latausportti tai jokin muu ongelma, me selvitämme mistä on kyse ja laitamme puhelimesi kuntoon.

Voit tulla käymään liikkeessämme ilman ajanvarausta tai tilata noudon puhelimellesi ja postittaa sen meille. Löydät kaikki huoltopalvelumme verkkosivuiltamme.

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina