Blogi > Miten valitsen oikean puhelimen? Näillä vinkeillä löydät juuri sinulle parhaan mallin

Miten valitsen oikean puhelimen? Näillä vinkeillä löydät juuri sinulle parhaan mallin

Onko aika hankkia uusi puhelin? Mutta mikä on hyvä puhelin juuri sinulle?

Puhelimen valinnassa kannattaakin ottaa huomioon se, mitä juuri sinä puhelimelta kaipaat. Uusimmat puhelimet kilpailevat toinen toistaan tehokkaammalla teknologialla ja tarjontaa on valtavasti.

Millainen puhelimen käyttäjä sinä siis olet?

Rakastat ottaa kuvia!

Haluatko tallentaa ihanat hetket ja upeat maisemat aina puhelimeesi? Tai oletko aktiivinen sisällöntuottaja, joka kaipaa laadukasta kuvamateriaalia moneen tarpeeseen? Sinulle kännykän kameralla on valtavasti merkitystä ja tilaa kuville sekä videoille olisi hyvä löytyä reilusti.

Uutta puhelinta harkitessa tulee siis kiinnittää huomiota millainen kamera puhelimessa on.

Mitkä asiat sitten tekevät puhelimen kamerasta hyvän? Useasti kameroista puhuttaessa kerrotaan megapikseleistä, mutta vielä tätäkin tärkeämpää on kameran linssin valovoimaisuus.

iPhone 12 Pro Max on kuvaajalle paras valinta! Tässä puhelimessa on kehittynyt ja valovoimainen kolmoiskamera kolmella 12 megapikselin kameralla, jossa on viisilinssinen ultralaajakulmakamera.

Saadaksesi ammattimaisen näköisiä kuvia, löytyy siitä myös bokeh-tehosteen luova Depth Control, hämärässä kuvaamista helpottava Night Mode. 

Jos videokuvaus on enemmän sinun juttu, voit kuvata 4K UHD -resoluution videoita 60 fps ruutunopeudella. Tällä puhelimella luot upeita kuvia ja videoita!

Puhelimen näyttö on 6,4 tuumaa ja sillä editoit helposti kuvat ja videot suoraan käyttöön ja katselet laadukasta HDR kuvaa.

Kuvaajalle erinomainen sekä edullisempi vaihtoehto on myös iPhone 8, sillä sen pienempi koko on todellaki kätevä kuvaus reissuilla. Kuvaat täydellisen tasaista 4K kuvaa optisella kuvanvakauksella. 

Valokuviin saat ammattimaisen ilmeen sillä tämän puhelimen kamerassa on valovoimainen f/1.8 aukolla varustettu laajakulmakamera. Tässä mallissa on myös erittäin tehokas akku, jolloin virta ei lopu kesken kuvausten.

Seikkailijan matkassa mukana

iPhone 12 Pro sopii myös seikkailijalle, sillä siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kestävä runko ja näyttöä suojaavan Ceramic Shield -lasi.

Edullisemman reissukumppanin saat kuitenkin iPhone X mallista. Tässä mallissa on täysin roiske- ja pölytiivis runko jonka ansiosta voit seikkailla missä vain! Tallennat myös ihanat muistot puhelimeesi laadukkaalla kameralla.

iPhone X on edistyksellinen puhelin myös kasvojentunnistuksen ansiosta, jolloin vapautat sormesi helposti ja nopeasti vain näyttöä vilkaisemalla.

Halutessasi voit hankkia näyttöä suojaavan panssarikalvon, jolloin voit huoletta reissata ja pitää hauskaa. 

Pelaajan paras ystävä

Poltteleeko uusimmat mobiilipelit jo taskussasi ja uudet ennätykset odottavat tulevansa rikotuksi? Puhelimessasi on tärkeää, että yhteys pelaa ja kuvanlaatu on hyvä viimeisimmille grafiikoille.

Sinun valintasi on iPhone 12. Tällä puhelimella pääset käsiksi huiman nopeaan 5G-verkkoon, jolloin pelaaminen sujuu keskeytyksettä myös live-peleissä.

Pelaamiseen tarvitaan hyvin toimiva prosessori ja iPhone 12 puhelimella pelaat tehokkaan A14 Bionic -sirun avulla, ja nauti pelien graafisesta kauneudesta 6,1” Super Retina XDR OLED -näytöllä.

Puhelin on tarkoitettu yhteydenpitoon 

Kuulutko kuitenkin niihin, joiden mielestä puhelin on puhelin ja sillä pitää pystyä soittamaan ja laittamaan viestejä. Niin meidänkin mielestä, mutta nykyajan teknologia tarjoaa myös paljon muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joista jokainen voi hyötyä.

Perustarpeisiin voi harkita jo hieman vanhempaa mallia, sillä ne toimivat edelleen moitteettomasti. Valikoimastamme löydät esimerkiksi iPhone 7 -mallin jossa nykyajan puhelimen perustarpeet täyttyvät. Voit halutessasi valita myös iPhone 7 plus -mallin mikäli kaipaat isompaa näyttöä.

Vanhemman mallin ei pidä antaa hämätä, sillä iPhone 7 ei kalpene vertailussa tuoreimmille perheenjäsenilleen. Tässä mallissa on erittäin tehokas A10 Fusion -prosessori, jossa on uusi neliytiminen rakenne. Kaksi ydintä vastaa suorituskyvystä ja kaksi energiatehokkuudesta – näin voit työskennellä entistä nopeammin ja nauttia pidemmästä akunkestosta. 

Ensimmäinen puhelin lapselle

Kun lapsi aloittaa koulun, tulee ensimmäisen puhelimen hankinta yleensä eteen. Nuorella koululaisella puhelin ei välttämättä säästy kolhuilta, joten ensimmäisen puhelimen ei ehkä kannata hankkia uusinta ja kalleinta mallia.


Myös puhelimen koko kannattaa ottaa huomioon. Pienemmät mallit sopivat mukavasti lasten käteen ja mahtuvat paremmin taskuun. Ensimmäiseksi puhelimeksi kannattaa siis harkita vanhempaa mallia, jonka kanssa nuori oppii puhelimen käyttöön sekä huolenpitoon. Hyviä malleja ovat esimerkiksi iPhone SE tai iPhone 6S. Lapsen kasvaessa ja oppiessa voidaan siirtyä uudempiin malleihin.

Lasten kanssa kannattaa muistaa myös tietoturva, sillä nuori ei itse tätä vielä välttämättä ymmärrä. Vanhemmat voivatkin asettaa puhelimeen rajoituksia, jolloin estää lapsen pääsy ei-toivotun sisällön pariin.

Käy lukemassa uusin tietoturvablogimme ja katso helpot vinkit tietoturvan säilyttämiseksi!

Kierrätetty säästää luontoa sekä lompakkoa

Yksi tärkeimmistä asioista meillä iTapsalla on se, että puhelin on kierrätetty. Valitsemalla uudistetun, tapsoitetun puhelimen pienennät hiilijalanjälkeäsi ja säästät näin luontoa. Puhelimet ovat laadukkaasti huollettu ja voit valita viidestä eri kuntoluokasta juuri sinun tarpeisiin ja hintatasoon sopivan. Jokaisella myymällämme puhelimella on 12kk takuu, jota voit halutessasi pidentää 2 vuoteen saakka.

Osta uusi puhelimesi verkkokaupastamme!

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina