Blogi > Puhelimen kamera ei toimi – näin selviät yleisimmistä kameraongelmista

Puhelimen kamera ei toimi – näin selviät yleisimmistä kameraongelmista

Nykyajan puhelimissa on paremmat kamerat kuin koskaan aiemmin. Puhelimen kamera peittoaa jo monet järjestelmäkamerat ja niillä pystyy kuvaamaan laadukkaiden kuvien lisäksi jopa 8K-videokuvaa. Uusimmissa puhelinmalleissa on tupla- tai jopa triplakamera, jonka ansiosta puhelimen kameralla pystyy ottamaan entistä laajempaa ja tarkempaa kuvaa.

Puhelin on meillä mukana jatkuvasti ja altistuu tällöin myös monenlaisille vahingoille. Jos puhelimesi putoaa saattaa kameran linssi tai jokin mekanismi rikkoutua puhelimen sisällä. Linssiin saattaa myös päästä ajan kuluessa pölyä.

Nämä ongelmat on kuitenkin usein korjattavissa huoltamalla. Kun tuot puhelimesi lähimpään iTapsa-myymälään, me tutkimme puhelimesi tilanteen ja korjaamme mahdollisuuksien mukaan.

Joskus puhelimen kameroissa saattaa kuitenkin ilmetä ongelmia, jotka eivät selkeästi johdu puhelimelle sattuneesta vahingosta.
Tällaisiin ongelmiin voi kokeilla erilaisia ratkaisuja ennen huoltoon tuomista.

Puhelimen kamera ei käynnisty tai kamerasovellus kaatuu.

Jos puhelimen kamera ei käynnisty ollenkaan tai kamerasovellus kaatuu heti avattaessa saattaa vika olla puhelimen muistissa tai käyttöjärjestelmässä. Tähän pulmaan kannattaa kokeilla seuraavia ratkaisuja:

Ensimmäisenä kannattaa kokeilla kaikkein yksinkertaisinta ja ilmeisintä keinoa, nimittäin puhelimen sammuttamista ja käynnistämistä uudestaan. Saattaa tuntua hölmöltä, mutta tämä, niin sanottu soft reset auttaa useaan ongelmaan. Jos tämä ei auttanut ongelmaan voidaan kokeilla muita keinoja.

Tarkista onko puhelimesi käyttöjärjestelmä päivitetty uusimpaan. Jos puhelimeesi ei ole asennettu uusinta käyttöjärjestelmää pitkään aikaan, saattaa joidenkin sovellusten toiminnassa ilmetä ongelmia ja ne saattavat jopa lopettaa toimintansa kokonaan. Kun käyttöjärjestelmä on päivitetty, eikä ongelma korjaannu on aika tarkistaa puhelimen muisti. Joskus jos puhelimen muisti on täynnä, kaikki sovellukset eivät suostu enää käynnistymään. Tarkista puhelimesi muisti asetuksista ja tarvittaessa vapauta tilaa siirtämällä tiedostoja tai poistamalla niitä.

Kun nämä konstit on kokeiltu voit vielä kokeilla tehdasasetusten palautusta. Muista aina tehdä ensin varmuuskopiointi puhelimellesi ennen tehdasasetusten palauttamista, sillä tämä tyhjentää kaikki tiedostot puhelimestasi.
Tiedot voidaan palauttaa mikäli varmuuskopiointi on tehty.

Kameran kuva on sumea tai epätarkka

Jos kamerasi kuva näyttää epätarkalta tai sumealta, saattaa linssin välissä olla likaa tai kosteutta. Voit aina puhdistaa kameran linssin näytöille ja linsseille soveltuvalla puhdistusliinalla.

Jos ulkoinen puhdistus ei auta, voit tuoda puhelimesi sisäiseen puhdistukseen iTapsa-myymälään. Puhelinta olisikin hyvä huollattaa ajoittain, myös lian puhdistuksen takia. Tämän takia puhelimen määräaikaishuolto on edullinen tapa pitää puhelin pitkään toimintakunnossa.

Mikäli puhelimesi on joutunut alttiiksi kosteudelle kannattaa puhelin tuoda huoltoon heti. Sammuta puhelimesi äläkä yritä ladata sitä. Tutkimme puhelimesi kosteusvauriot ja korjaamme mahdollisuuksien mukaan.

Puhelimen salama ei toimi

Kun puhelimen salama ei toimi, tarkista ensimmäisenä kameran asetukset. Joskus syy saattaa olla niinkin yksinkertainen kuin pois laitettu salama-asetus. Jos asetukset ovat kohdallaan, kannattaa kokeilla toimiiko taskulamppu normaalisti.

Mikäli salamavalo ei syty kun käytät taskulamppua, on salama saattanut rikkoutua esimerkiksi puhelimen pudotessa, kosteuden takia tai sitten puhelimesi käyttöjärjestelmää ei ole päivitetty. Tässäkin tapauksessa puhelimen pitäminen ajan tasalla käyttöjärjestelmän suhteen auttaa. Päivitä puhelimeesi siis uusin käyttöjärjestelmä. Jos tämä ei auta, on syytä tuoda puhelin tarkistettavaksi huoltoon.

Olipa ongelmasi jokin näistä tai jotain aivan muuta, eikä vinkit auta, tuo puhelimesi huoltoon iTapsalle! Voit tulla käymään liikkeessämme ilman ajanvarausta tai tilata noudon puhelimellesi ja postittaa sen meille. Löydät kaikki huoltopalvelumme verkkosivuiltamme.

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina