Blogi > Puhelimen kierrätys kannattaa aina

Puhelimen kierrätys kannattaa aina

Oletko hankkinut juuri uuden puhelimen ja mietit mitä vanhalla puhelimella tekisi? Vanha puhelin saattaa olla jo vanha malli ja ottanut osakseen kolhuja käytössä. Monilla vanhat puhelimet jäävät lojumaan pöytälaatikkoon, kun taas toiset pelkäävät hävittää vanhaa puhelinta tietoturvasyistä.

Miksi puhelimen kierrätys kannattaa?

Eri lähteiden mukaan tällä hetkellä vain noin 10-20 % kännyköistä kierrätetään Suomessa. Luku on huiman pieni, sillä puhelimen materiaaleista jopa 99 % on kierrätettävää.

Puhelimen kierrättäminen on todellinen ympäristöteko, sillä sen materiaaleissa on arvokkaita kierrätysmetalleja. Puhelimessa on käytetty useasti kultaa, hopeaa, kuparia, nikkeliä ja kobolttia. Näiden materiaalien hankintaan uutena liittyy monenlaisia ympäristö- ja ihmisoikeusongelmia.

Lue Yle Uutisten koostama artikkeli kobolttia keräävästä 13-vuotiaasta DieuDonnésta.

Kierrätettynä nämä raaka-aineet sulatetaan ja käytetään uudelleen uusien puhelimien valmistamisessa ja tämä säästää todella paljon luontoa.
Puhelimesta saadaan myös erilaisia muoveja sekä lasia.

Kun puhelimesta on siirretty tiedot oikeaoppisesti uuteen puhelimeen kannattaa vanha puhelin aina kierrättää. Esimerkiksi puhelimen heittäminen sekajätteeseen ei kannata, sillä puhelin sisältää paljon ympäristölle haitallisia materiaaleja.

Miten kierrätän puhelimen?

Puhelimen kierrätys on nykyään helppoa ja maksutonta. Kierrätykseen annetut puhelimet käsitellään tietoturvallisesti ja voit olla varma, ettei tietojasi pääse vääriin käsiin.

Vaikka puhelimesi olisi rikki, otamme sen silti vastaan ja maksamme siitä korvauksen tekemämme tarkastuksen jälkeen. Voit saada puhelimen kierrätyksestä hinta-arvion ennakkoon.

On myös tärkeää muistaa, että puhelin voi kierrättämällä päätyä uusiokäyttöön, ja olet näin vaikuttanut merkittävästi ympäristömme hyvinvointiin!

Täytä lomake sivuillamme tai tuo puhelin liikkeeseemme. Annamme vanhalle puhelimellesi hinta-arvion ja autamme myös puhelimen tyhjennyksessä sekä halutessasi tietojen uuteen puhelimeen siirtämisessä.

Vanhaa iPhonea ei kannata jättää kaappiin lojumaan varapuhelimeksi, sillä niiden arvo laskee nopeasti ja saat niistä paremman hyvityksen kun tuot ne kierrätettäväksi heti.

Kierrätetty puhelin uuden sijaan

Kun olet tullut päätökseen uuden puhelimen hankkimisesta, suosittelemme harkitsemaan täysin uuden ostamisen sijaan uudistettua. Uudistetun puhelimen ostaminen säästää luontoa sekä lompakkoa, sillä uudistettu puhelin on reilusti edullisempi kuin täysin uusi, mutta vastaa kunnoltaan uuden veroista.

Kaikkien puhelimien toimivuus ja teho tarkistetaan usean puhelinteknikon toimesta, jotta laite on varmasti toimiva ja laadukas.

Käytetyn puhelimen ostaminen on turvallista ja kannattavaa, sillä tarjoamme puhelimille markkinoiden pisimmän tyytyväisyystakuun, joka on 30 päivää sekä 12 kuukauden takuun. Voita halutessasi valita mukaan myös Care-paketin, jolloin takuu pidentyy 24 kuukauteen.

Mikäli meiltä ostetulle puhelimelle sattuu vahinko, saat myös -50 % huoltoedun ensimmäisestä huollosta.

Meiltä löydät laajan valikoiman uudistettuja iPhone malleja, joista voit valita sinulle parhaimman puhelimen. Puhelinteknikkomme ovat korjanneet ja testanneet uudistetut puhelimet ammattitaidolla. Voit tilata laitteen lähimpään myymälään ja voit tarkistaa laitteen kunnon vielä ennen ostopäätöstä.

Huoltamalla pidempi käyttöikä

Nykyään älypuhelinta käytetään keskimäärin kaksi vuotta, kunnes koetaan tarve uudelle puhelimelle. Nykyisten älypuhelimien käyttöikä voisi oikealla huollolla olla paljon pidempi, jopa kymmenen vuotta. Yllättävänkin haastavasti rikkoutuneet puhelimet saadaan vielä käyttökelpoisiksi ja elinkaarta pidennettyä.

Jotta saat älypuhelimestasi kaiken irti kannattaa sitä siis käyttää niin pitkään kuin mahdollista. Pienten kolhujen sattuessa, kannattaa puhelin huoltaa.

Yleisimpiä korjauksia ovat rikkoutuneen näytön vaihto sekä vanhan akun vaihto. Näiden lisäksi puhelimesta voidaan korjata myös kaiutin, kamera, mikrofoni tai kuulokeportti, sekä monta muuta asiaa, jotka tekevät puhelimen käytöstä hankalaa tai lähes mahdotonta. Jopa vahingoittunut runko voidaan vaihtaa.

Me korjaamme puhelimesi laadukkaasti ja saat huoltotyölle 24 kuukauden takuun. Voit tuoda puhelimesi myymäläämme ilman ajanvarausta ja korjaamme sen odottaessasi. Yleisimmät iPhone-viat korjaamme alle tunnissa! Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä.

Mikäli et löydä puhelinmalliasi tai vikaasi hinnastostamme, lähetä viesti tai soita meille numeroon 029 0300 160. Lähes kaikki viat iPhone- ja Android -puhelimissa ovat korjattavissa.

Suojele luontoa ja vastusta ilmastonmuutosta

Puhelimen kierrätys on helppo ekoteko! Kun kierrätät vanhan puhelimen ja ostat täysin uuden sijasta uudistetun, säästät luontoa ja torjut ilmastonmuutosta. Pienetkin asiat vaikuttavat kun niitä tehdään paljon. Isoin muutos tapahtuu ihmisten mielissä, sillä puhelinten kierrätys yleistyy jatkuvasti.

Erityisesti nuoret ovat innostuneet kierrätyksestä useilla elämän eri osa-alueilla, samalla kun ovat uusimpien älylaitteiden suurkuluttajia.

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina