Blogi > Puhelin ei lataa? Listasimme yleisimmät syyt latausongelmiin

Puhelin ei lataa? Listasimme yleisimmät syyt latausongelmiin

Kun puhelin ei lataudu kunnolla, voi syitä olla useita. Vikaa voi olla itse puhelimessa, laturissa tai latausportissa. Syy kannattaa aina selvittää, jotta puhelimen käyttö on turvallista ja pääsee taas nauttimaan täyden akun iloista.

Näillä vinkeillä voit selvittää, miksi puhelimesi lataus tökkii ja mitä asialle kannattaa tehdä!

Onko laturi kunnossa?

Ensimmäisenä usein herää kysymys, onko laturissa jotain vikaa. Mikäli laturin johto on rispaantunut ja hajalla, ei laturi välttämättä enää lataa puhelinta kunnolla.

Rikkinäinen laturi tulisi aina viedä kierrätykseen, sillä se voi pahimmassa tapauksessa olla jopa paloturvallisuus riski. Rikkinäiseen laturiin voi tulla oikosulku, joka aiheuttaa laitteen kuumenemisen ja näin saattaa syttyä palamaan.

Rikkinäistä laturia ei kannata yrittää korjata teippivirityksillä, sillä se pahimmassa tapauksessa pahentaa syttymisen riskiä.

Mikäli laturi on ulkoisesti ehjä, voi toimivuuden testata helposti toisella puhelimella tai muulla laitteella, joka on yhteensopiva laturiin. Laturi voi olla rikkoutunut myös huomaamattomammin, jolloin se ei näy ulospäin.

iPhonen ei-sertifioidut Lightning-liitännän lisävarusteet

Apple suosittelee käyttämään iPhonen kanssa aitoja, Made For iPhone -sertifioituja Lightning-liitännän lisävarusteita. Useimmiten alle 10 euroa maksavat latauspiuhat ovat sertifioimattomia, eli näitä ei ole valmistettu yhteistyössä Applen kanssa. Näiden toimivuus voi olla epävarmaa ja monet ei-sertifioidut latauspiuhat eivät toimi enää uuden päivityksen jälkeen.

Sertifioiduissa kolmannen osapuolen valmistajien lisävarusteissa on pakkauksessa aina MFi-merkki. Kaikki verkkokauppamme Lightning-liitännän latauskaapelit ovat MFi-sertifioituja. Verkkokaupastamme löydät myös Applen aidon adapterin, jonka avulla lataat akkusi huoletta täyteen.

Likainen tai rikkoutunut latausportti

Jos olet tullut siihen lopputulokseen, että laturi toimii, voidaan pohtia olisiko vika mahdollisesti puhelimen latausportissa.

Latausporttiin kerääntyy herkästi likaa, joka voi estää puhelimen latautumisen. Kun latausportin pohjaan kertyy likaa, saatat joutua käyttämään enemmän voimaa latausjohdon kiinnittämiseen, jolloin latausportti voi ajan kanssa rikkoutua.

Latausportti tulisikin puhdistaa säännöllisin väliajoin. Tähän kannattaa käyttää vaikka hammastikkua tai vanupuikkoa. Muista kuitenkin olla varovainen puhdistaessasi latausporttia, sillä liian voimakas puhdistus saattaa aiheuttaa haittaa.

Älä myöskään käytä metallisia esineitä portin puhdistukseen.

Jos olet yhtään epävarma putsauksen onnistumisesta, suosittelemme tuomaan puhelimen Tapsan hoivaan iPhonen määräaikaishuoltoon. Putsaamme puhelimesi huolellisesti ja tarvittaessa vaihdamme akun sekä suojakalvon uuteen.

Mikäli puhelin ei puhdistuksesta huolimatta suostu latautumaan, saattaa latausportti olla rikkoutunut.Vaihdamme puhelimeesi uuden latausportin, jolloin puhelimesi käyttöikä pitenee. Käytämme vain alkuperäisiä osia vastaavia varaosia, jotka olemme todenneet laadukkaiksi. Saat huoltotyölle kahden vuoden takuun.

Löydät nettisivuiltamme kattavat huoltopalvelumme sekä niiden hinnat. Huollamme puhelimesi odottaessasi, etkä tarvitse erikseen varattua aikaa.

Monissa puhelinmalleissa on nykyään mahdollisuus myös langattomaan lataukseen, joka on erittäin kätevä ominaisuus. Näin sinun ei tarvitse huolehtia rikkoutuvista johdoista. Latausportin käyttöikä pitenee, kun siihen ei kohdistu niin paljon mekaanista rasitusta.

iPhone puhelimista iPhone 8 ja siitä uudemmissa malleissa on integroitu langaton lataustoiminto.

Hidas netti ja puhelimen käyttö latauksen aikana

Joskus puhelimen latautumiseen saattaa vaikuttaa myös huono netti. Mikäli nettiyhteys on huono ja taustalla pyörii useampia sovelluksia, saattaa puhelin käyttää akkua enemmän kuin mitä se ehtii sitä ladata. Parasta olisi siis ladata akku niin, ettei taustalla ole sovelluksia päivittymässä. 

Jos käytät latauksen aikana sovelluksia, jotka vaativat nettiä, voi huono nettiyhteys kuluttaa akkua myös normaalia enemmän. Puhelin joutuu tekemään enemmän töitä yhteyden säilyttämiseksi.

Puhelinta voi kyllä käyttää sen ollessa latauksessa, mutta lataus onnistuu huomattavasti nopeammin, jos annat akun latautua rauhassa.

Viallinen akku

Kun puhelimesi on jo vanha ja elämää nähnyt, ei akun kesto ole enää entisensä. Tämä saattaa vaikuttaa myös puhelimen kykyyn latautua, sillä vanhetessaan myös lataaminen kestää kauemmin.

Kun puhelinta pitää ladata jatkuvasti, tai se ei suostu enää lataamaan kunnolla, on aika tuoda puhelin huoltoon ja vaihtaa akku.

Muita merkkejä siitä, että puhelin kannattaa tuoda huoltoon on pahasti kuumeneva tai turpoava akku. Mikäli näitä ongelmia esiintyy, kannattaa puhelin tuoda huoltoon heti.

Huoltamalla puhelintasi säännöllisesti pidennät sen käyttöikää ja pienennät hiilijalanjälkeäsi. Saat aina puhelimen huoltotöille 24 kuukauden takuun ja vaihdetulle akulle 12 kuukauden takuun.

Löydät kaikki huoltopalvelumme verkkosivuiltamme ja voit löytää juuri sinun ongelmaasi ratkaisun. Yleisimmät iPhone huoltotoimenpiteet suoritetaan alle tunnissa. Voit tulla joko käymään liikkeessämme, tilata noudon puhelimellesi tai postittaa sen meille. Puhelimen huoltaminen on siis nopeaa, helppoa ja huoletonta!

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina