Blogi > Kamera tärkeässä osassa puhelimen valintaa – tsekkaa kameravertailumme

Kamera tärkeässä osassa puhelimen valintaa – tsekkaa kameravertailumme

Kameran laatu on monelle yksi tärkeimmistä ominaisuuksista puhelinta valittaessa. Odotetun Samsung Galaxy S8:n tullessa myyntiin, halusimme laittaa sen kameran testiin ja verrata kuvanlaatua iPhone 7:n kanssa. Mukaan vertailuun otettiin myös suosittu OnePlus 3T-malli, joka kantaa huomattavasti halvempaa hintalappua kuin Samsungin ja Applen lippulaivamallit.

Kameran asetuksiin valitsimme neutraalit säädöt automatiikalla ja kävimme nappaamassa yhdet kuvat Vantaan Kaivokselan pisteemme vierestä. Valitsimme kuvauskohteet, joissa oli mahdollisimman paljon eri värejä ja sävyjä. Otimme myös konttorimme taukotilasta sisäkuvat, joissa oli mahdollisimman paljon harmaata väritystä ja erivärinen kiinnepiste. Oranssi biljardipöytämme toimi hyvin tähän tarkoitukseen.

Rajasimme kaikki kuvat 1366×768@150ppi.

Samsung Galaxy S8

Tekniset speksit takakamerassa : 12mp, f/1.7, 26mm, kuvanvakain, LED-salama.

Samsung ulkokuva

Pienen kävelylenkin jälkeen löysimme paikan, jossa oli paljon vihreän ja keltaisen eri sävyjä. Kaunis kevätpäivä antoi runsaan kontrastin kuville.

Muihin verrattuna, S8:n sensori tallentaa huomattavasti enemmän pieniä detaljeja ja värikylläisyys on upeaa katseltavaa. Varsinkin kuusenhavut ja neulaset erottuvat hyvin ja ovat yksityiskohtaisia. “Pysäköinti sallittu vain kiinteistössä asioiville” -kyltin teksti erottuu selkeästi ja ruoho on yksityiskohtaista ja eri sävyt erottuvat hienosti ilman että on näkyvää värivuotoa.

Myös taivaan väri on kauniin sininen ja vielä paljaat koivunoksat erottuvat hyvin taivasta vasten.

Samsung sisäkuva

Sisätilat ovat aina haasteellisia varsinkin pienillä objektiiveilla varustetuille puhelinten kameroille. Samsunginkin kuvassa huomaa helposti harmaan eri sävyjen menevän latteiksi ja oranssin muuttuvan melko paljon loisteputken valaistuksessa. Yksityiskohdat ovat kuitenkin tarkkoja ja sohvatyynyn kuviot erottuvat todella vahvasti.

iPhone 7

Tekniset speksit takakamerassa : 12mp f/1.8, 28mm, kuvanvakain, Quad LED-salama.

iPhone ulkokuva

iPhone 7:n ulkokuvan värikylläisyys on hiukan punertavampi ja yksipuoleisempi kuin S8:n. Kuusenneulaset menettävät myös yksityiskohtiaan ja ovat pehmeämpiä. Pysäköintikyltin teksti on hitusen pehmeämpää kuin S8 kuvassa mutta kuitenkin helposti luettavissa vielä. Ruoho on läheltä detaljirikasta mutta pehmenee vähän matkan päästä. Taivas on kauniin sininen ja koivujen oksat erottuvat mutta sävy ei ole yhtä vahva kuin S8:n kuvassa.

iPhone sisäkuva

Sisäkuvasta näkee heti, että iPhone 7:n kamera on vahva sisätiloissa, joissa on haastavampi valaistus. Harmaat ja tummat sävyt erottuvat toisistaan ja kuvan terävyys on hyvä. Biljardipöydän oranssi on tasaisempi kuin S8:n ottamassa kuvassa ja sävy pysyy vahvana.

Pikaisessa testissä huomaa heti, että molemmista kameroista löytyy laatua. Sitä toki odottaakin kun kyseessä ovat markkinoiden huippumallit. Galaxy S8 pitää etunaan hiukan valovoimaisempaa, f/1.7 aukkoa, hiukan laajemmalla, 26mm:n objektiivilla. Ero on tosin hyvin pieni verrattuna iPhone 7:n f/1.8 ja 28mm vastaaviin.

Oli hyvin mielenkiintoista lähteä tarkastelemaan suositun Oneplus 3T:n suorituskykyä näihin mobiilimaailman Rolls Royceihin verrattuna.

OnePlus 3T – kelpo haastaja

Tekniset speksit takakamerassa : 16mp, f/2.0, kuvanvakain, LED-salama.

OnePlus 3T ulkokuva

OnePlus 3T:n ulkokuvassa alkavat kuusenneulaset ja havut olemaan jo hyvin pehmeitä. Varsinkin kuvan vasemmassa sivussa. Kuvan värisävy on hiukan kylmempi kuin iPhone 7:n kuvassa, ja sävyt latteammat kuin S8:lla. Etualalla säilyy kuitenkin tarkkuus ja ruohikko on yksityiskohtaista, mutta pehmenee pidemmälle katsoessa. Taivaan sävy on hyvin lähellä iPhone 7:n kuvaa.

OnePlus 3T sisäkuva

OnePlussan sisäkuva on hiukan vaaleampi kuin iPhone 7:lla, mutta tummempi kuin Samsungilla. Kuva on yleisesti ottaen pehmeämpi kuin kummankaan muun, mutta tämä ei haittaa niin paljon sisäkuvassa. Sisäkuvan harmaan sävyt eivät säväytä ja biljardipöydän oranssi vaalenee loisteputken alla enemmän kuin iPhone 7:n ottamassa kuvassa.

OnePlussan ulko- ja sisäkuvia kalliimpien valmistajien malleihin vertaillessa näkee että halvemmalla hinnalla ei saa yhtä hyvää kameraa kuin kahden isoimman valmistajan lippulaivoilla. Samalla voi kuitenkin todeta että OnePlus 3T:n hinta-laatusuhde on todella hyvä ja puhelimen kamera pärjää kuitenkin enemmän kuin hyvin vertailussa. Huomioitavaa on että OnePlus 3T:n hinta on vähän alle puolet halvempi Samsungiin ja iPhoneen verrattuna (riippuen muistikapasiteetin koosta).

Jos haluaa tarkistella enemmänkin kameroiden eroja, on gsmarena.com tehnyt todella kätevän kameranvertaussivun. Sivuilla pystyy samanaikaisesti tarkastelemaan eri malleilla otettuja kuvia samoista sommitelmista.

Tässä linkki missä malleina ovat juuri nämä kolme puhelinta valittuina:
Klikkaa tästä

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
iPhone iPhone 7 OnePlus OnePlus 3T Puhelimen kamera Samsung Samsung Galaxy S8 Vertailu
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina