Blogi > Puhelin rikki, tärkeät kuvat ja tiedostot sisällä?

Puhelin rikki, tärkeät kuvat ja tiedostot sisällä?

Puhelin rikki, tärkeät kuvat ja tiedostot sisällä?

Törmäämme usein tilanteeseen, jossa puhelin on vaurioitunut pahasti. Se on täysin mykkä eikä sitä saa enää päälle. Tällöin korjaus on yleensä mahdotonta.

Yleisin pyyntö näissä tapauksissa liittyy tietojen palautukseen. Valokuvia, yhteystietoja ja muita tiedostoja haluttaisiin pelastaa. Tässä vaiheessa ainoa vaihtoehto on lähettää puhelin datan pelastukseen yhteistyökumppanillemme. Siellä puhelimen muistipiiri yritetään avata ja tiedot siirtää talteen. Muistipiirin avaaminen voi olla erittäin vaikeaa puhelimien muistien kryptauksen takia. Näissä tapauksissa tietojen pelastaminen voi tarkoittaa useiden satojen joskus jopa tuhansien eurojen laskua.

Varmuuskopiointi käyttöön!

Puhelimen tietojen varmuuskopiointi eli backup-tiedostot ovat helppo tapa varmistaa tärkeiden tietojen saatavuus puhelimen rikkoutuessa. Tiedostojen kopiointi pilvipalvelun avulla puhelinta käytettäessä on tehty helpoksi nykyisillä laitteilla.

Android- ja iOS-laitteilla on molemmilla käytössä omat pilvipalvelut, joihin saa synkronoitua lennossa niin kuvat, yhteystiedot, tekstiviestit kuin muutkin tiedostot. Kaksi isointa tiedostojen tallennuspalvelua ovat Googlen Drive ja Applen iCloud. Näiden lisäksi on vielä muitakin pilvipalveluita tallennusta varten, esimerkiksi Dropbox ja OneDrive.

iPhone käyttäjän kannattaa käyttää myös iTunes ohjelmaa, jolla saa tehtyä kattavan varmuuskopion puhelimen sisällöstä. Palvelu käytännössä varmuuskopioi kaiken paitsi iTunesin kautta ostetun sisällön. Ostetunkin sisällön saa haettua uudestaan kun puhelin on taas päällä ja nettiyhteydessä.

Asetuksista automaattinen synkronointi päälle

Google Drivella ja iCloudilla on molemmilla valittavissa miten ja mitkä tiedot tallentuvat automaattisesti palveluun. Asetuksia voi muuttaa ja tarkastella ohjelmien omien asetusten alta. iOS laitteista löydät iCloud asetukset omasta iCloud valikosta asetusten päävalikosta. Android laitteista taas löydät perusasetukset Tilit -kohdasta päävalikosta. Google Driven asetuksia pääsee muuttamaan myös suoraan sovelluksen kautta.

Varmuuskopiointi on siis tehty hyvin helpoksi ja automaattiseksi ensimmäisen käyttöönoton jälkeen. Tällä säästyy monelta harmilta kun odottamaton vahinko iskee. Varmuuskopiointi pitää tiedot tallessa ja uudelleen haettavissa.

Liity itapsan Sisäpiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Sisäpiiristä milloin tahansa.Aihesanat:
Sovellukset Tietoturva
Blogin kategoriat
Blogin pääsivulle
Myy puhelimesi
Ostamme puhelimesi, ehjänä tai rikkinäisenä.
Myy puhelin
Liity tapsan sisäpiiriin
Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto onnistuu myös postitse tai noutohuoltona muutamassa päivässä
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
Katso iTapsan tarina