Blogi > iPhone X on edelleen yksi parhaista – edullisesti meiltä!

iPhone X on edelleen yksi parhaista – edullisesti meiltä!

iPhonen ikoninen muotoilu ja käyttökokemus vietiin uudelle tasolle pitkän odotuksen jälkeen, kun Apple julkisti vuoden 2017 lopulla iPhone X:n. Se keräsi ylistäviä arvioita alan asiantuntijoilta ja kestää vertailuissa uudempien mallien kanssa vielä reilu vuosi julkistamisen jälkeenkin.Ilmestyessään iPhone X edusti ennenkokematonta älyä, rajatonta näyttöä ja kestävyyttä, jota kilpailijat yrittävät kovaa vauhtia tavoittaa. iPhone X painii kuitenkin edelleen omassa luokassaan sen teknologian sekä kuoren ylellisten materiaalien ansiosta.

Mikä oli uutta iPhone X:ssä?

Muotoilun suhteen X:n suurin muutos edellisiin iPhone-malleihin oli, että näytön alalaidassa sijainnut kotinäppäin poistui puhelimesta kokonaan. iPhone X:ssä pääsee kotivalikkoon mistä tahansa kohtaa näytöltä yhdellä pyyhkäisyllä.

Lisäksi näytön koko on maksimoitu suurentamatta itse puhelinta. Lähes koko puhelimen etupuoli on isoa Super Retina HD-näyttöä, jolla kuvat näyttävät entistä vaikuttavammilta vahvempien kontrastien ja suuremman pikselitiheyden ansiosta. 5,8 tuuman näyttö kaartuu pyöristettyihin kulmiin ja näyttää tarkat ja kirkkaat värit sekä aidot mustat OLED-teknologiaa soveltaen. Katsot näytöltä myös hengästyttävän tarkkoja HDR-videoita.

Samsungin Galaxy-lippulaivamalleista on haastajiksi mutta ei voittajiksi. Samsung on pyrkinyt kilpailemaan jo pitkään iPhone -mallien kanssa tuoden uusia pitkälle kehitettyjä Android-älypuhelimia iPhonen haastajiksi. Samsungin Galaxy S8 aloitti kilpavarustelun, ja Galaxy S9 ja hiljattain julkaistu S10 ovat jo olleet hyviä haastajia iPhone X:lle ja sitä seuranneille malleille.

Kuitenkin jos tutkitaan Galaxy S9:n ominaisuuksia, ne eivät yllä monessakaan tapauksessa iPhonen tasolle. Esimerkiksi Galaxy S9:n sormenjälki- ja iirisskanneri pyrkivät tarjoamaan saman kirjautumiskokemuksen kuin iPhone X mutta jäävät kuitenkin jälkeen tunnistusteknologian turvallisuudessa ja käyttökokemuksessa. iPhone X:ssä kirjautuminen tapahtuu nimittäin kasvojentunnistusteknologiaa hyväksi käyttävällä Face ID:llä, jota pystyy käyttämään myös ostosten teossa Apple Paylla.

Lisäksi iPhone X:n kamerassa on monia ominaisuuksia, jotka muiden valmistajien puhelinmalleista puuttuvat. Monien makuun iOS on myös edelleen helpoin ja toimivin käyttöliittymä. Android-puhelimien kohdalla kokonaisvaltainen käyttökokemus ei ole yltänyt iPhonen tasolle.

iPhone X:n näyttölovi on kopioitu moneen muuhun älypuhelimeen

Yksi uusi mielipiteitä jakava ominaisuus iPhone X:ssä oli sen näytön yläosassa oleva pieni ”lovi”. Niin kutsuttu näyttölovi on ainoa elementti saumattomassa näytössä, joka rikkoo reunasta reunaan -näytön. Tässä kuitenkin sijaitsevat muun muassa puhelimen etukamera ja muita sensoreita, joita tarvitaan esimerkiksi Face ID:hen.

Vaikka jotkut ovat kritisoineet näyttölovea häiritsevänä, on moni muu Android-puhelimien valmistaja kopioinut sen omaan mallistoonsa. Asus ja Google ovat jo julkaisseet omat mallinsa, joissa on mukana näyttölovi, ja LG:n ja Huawein huhutaan soveltavan samaa ratkaisua myöhemmin. Ratkaisu, jossa näytön ilmoitukset näkyvät loven molemmin puolin on käytössä toimiva ja linjakas.

Ylellinen tuntuma ympäristöystävällisesti

iPhone X:n materiaaleissa on yhdistetty ylellisyys ja ympäristöystävällisyys. iPhone X:n ulkokuori on puhdasta ruostumatonta terästä ja lasia, mikä tekee siitä korkealaatuisen ja kestävän tuntuisen. Se on myös täysin roiske- ja pölytiivis. Puhelimen näyttö on käsitelty rasvaa hylkivällä pinnoitteella, joten näyttö säilyy puhtaana ilman sormenjälkiä.

iPhone X:n valmistuksessa on pidetty huolta, ettei siinä ole mukana elohopeaa, bromattuja palonestoaineita, PVC:tä, berylliumia tai arseenia. Sen ulkokuori on siis täysin muoviton, mikä erottaa sen monesta halvemmasta merkistä. Teräksinen kuori kestää aikaa ja on täysin kierrätettävä.

iPhone pitää puhelimesi vapaana viruksista ja tietosi turvassa

Viime aikoina etenkin kiinalaisten valmistajien Android-puhelimet ovat olleet erityisen tarkassa syynissä tietoturva-asioiden takia. Ja ongelmiahan on löytynyt. Applen iOS-käyttöjärjestelmät ovat taas pitäneet iPhonet hyvinkin turvassa erilaisilta haittaohjelmilta ja viruksilta. Lisäksi Applen älypuhelimissa on voitu taata käyttäjien tietojen turvallinen käsittely ja tallennus, toisin kuten esimerkiksi Huaweilla, joka on ollut monien eri tietoturvaspekulaatioiden kohteena.

Tutustu saatavilla oleviin iPhone X -malleihimme verkkokaupassamme. Ja hanki ikoninen älypuhelin omaksesi! Saat meiltä käytetyt iPhonet jopa -50 % edullisemmin kuin uutena. Myymme kaikki puhelimet huollettuina ja vähintään 12 kk:n takuulla.

Liity itapsan Kaveripiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Kaveripiiristä milloin tahansa.  Liity tapsan kaveripiiriin
  Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.   Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
   Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Katso iTapsan tarina