Blogi > Suosituimmat tapsoitetut puhelimet – iPhone jyrää edelleen käytettyjen markkinoilla

Suosituimmat tapsoitetut puhelimet – iPhone jyrää edelleen käytettyjen markkinoilla

Phone on oikeastaan julkistamisestaan saakka ollut se puhelinmalli, jota seurataan herkeämättä. Älypuhelimet voidaankin hieman kärjistetysti jakaa kahteen sarjaan – iPhonet ja ne muut.

Tapsalla iPhonet ovat olleet mukana heti alusta saakka. Tästä kertoo myös i-kirjain yrityksemme nimessä. Keväällä 2019 käynnistimme huoltotoimintamme kaveriksi uudistettujen puhelimien verkkokaupan. Kaupan avautumisesta lähtien suosituimpien tapsoitettujen puhelinmallien joukkoon ovat järjestäen lukeutuneet seuraavat iPhonet:

Mutta miksi sitten iPhone on vuodesta toiseen se suosituin? Me listasimme syyt, joiden vuoksi vanhatkin mallit käyvät vuodesta toiseen kaupaksi!

1. Apple ekosysteemi ja tietoturva

Ekosysteemillä tarkoitetaan Applen luomaa omaa suljettua teknologista ympäristöä, jossa laitteet ovat täydellisesti integroitu keskenään. Tämä “aidattu puutarha” (eng. walled garden) koostuu laitteiden, sovellusten ja kehittäjien verkostosta.

Kovaa taistelua käydään siitä, kumpi on turvallisempi, iPhone vai Android-puhelin. Androidin on todettu monien tietoturva-asiantuntijoiden taholta olevan alttiimpi haittaohjelmille, jos asiaa katsotaan esimerkiksi sovellusten kautta.

iPhonella sovellus on mahdollista ladata vain Applen omasta sovelluskaupasta. Android sen sijaan sallii sovelluksien lataamisen Google Playn ulkopuolelta, jolloin käyttäjiä voidaan saada houkuteltua asentamaan haluttu sovellus verkkosivuilta käsin. Lisäksi Google Play -sovelluskauppaan päästäkseen sovelluskehittäjän ei tarvitse liittyä erilliseen kehittäjäohjelmaan, jolloin haittaohjelmien pääsyä sovelluskauppaan on hankalampi valvoa.

Toinen turvallisuustekijä ovat käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitykset niistä lisää kohdassa 3.

2. iPhonen taattu laatu säilyttää arvonsa

Varsinkin meillä Tapsalla seurataan tarkkaan iPhonen eri mallien hintakehitystä. iPhone on siitä merkittävä puhelin, että se säilyttää muihin puhelinmalleihin verrattuna varsin hyvin arvoaan. PhoneArenan tekemän tutkimuksen mukaan muihin laitemerkkeihin verrattuna iPhonet säilyttävät arvoaan huomattavasti paremmin.

Vanhat mallit, kuten iPhone SE, 6S, 7 ja 8 ovat edelleen ikäänsä nähden erittäin laadukkaita älypuhelimia. Mikäli haaveissa on uudemman puhelinmallin hankinta, vanhan iPhonen jälleenmyyntiä kannattaa harkita, sillä voit saada vanhasta iPhonesta edelleen tuntuvan korvauksen.

3. Ohjelmistopäivitykset

iPhonen suosio johtaa juurensa myös kattaviin käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivityksiin, jotka ovat saatavilla vanhempiinkin iPhone puhelinmalleihin. Ohjelmistopäivitykset mahdollistavat, että laitteissa toimivat uusimmat ominaisuudet ja sovellukset kuten uusissakin malleissa. Esimerkiksi 16. syyskuuta 2020 julkaistu iOS 14 ohjelmistopäivitys on saatavilla iPhone 6S ja uudempiin malleihin. iPhone 6S malli julkaistiin vuonna 2015 ja se on siis uuden ohjelmistopäivityksen myötä edelleen hyvinkin käyttökelpoinen puhelin.

Päivittämättömät käyttöjärjestelmät aiheuttavat myös tietoturvauhkia. Applen ohjelmistopäivitykset pyritään aina ajamaan samalla päivityksellä kaikkiin malleihin. Android puolestaan ei saa jaettua kaikkia päivityksiä puhelimiin samalla, koska puhelimien ja tablettien valikoima on todella laaja.

Uutta puhelimen hankintaa pohtiessa, kannattaa aina tarkistaa uudistettujen puhelimien tarjonta. Uudistetut puhelimet vastaavat varsin hyvin uutta vastaavaa puhelinta, ellei ole aivan tuliterä malli mielessä. Koostimme blogiimme syyt, miksi uudistettu puhelin on jopa parempi kuin uusi.

Katso kaikki tapsoitetut puhelimet verkkokaupastamme ja hanki oma uudistettu huippuluurisi heti!

Liity itapsan Kaveripiiriin ja saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi!
Voit poistua Kaveripiiristä milloin tahansa.  Liity tapsan kaveripiiriin
  Saat parhaat tarjoukset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.   Tapsoitamme maailman puhelin kerrallaan
   Teemme puhelimista pitkäikäisiä niin ihmisten kuin ympäristön tähden.
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Kaikki varaosat vastaavat alkuperäisiä varaosia
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huoltotöille 24 kuukauden takuu (akuille 12kk)
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto onnistuu myös postitse muutamassa päivässä
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Huolto myymälässä odottaessasi, ilman ajanvarausta
   Katso iTapsan tarina